Ultrahangos fogkő eltávolítás

A fogínysorvadás megelőzhető!

A magyar páciensek kb. 87%-nál fordul elő fogínyprobléma, pedig a fogínybetegségek eleinte könnyen kezelhetőek! Válassza a Budapest Dental fogínykezelő szolgáltatásait!

Ultrahangos fogkőeltávolítás

OPTIMUM dentalhigiéniai csomag

Kedvezmény a hónap végéig érvényes!

22 900 Ft

29 900 Ft

Dentalhigiénikus által
Legújabb ultrahangos készülék
Air-Brush természetes polírozás

Irányított Biofilm Terápia

PRÉMIUM dentalhigiéniai csomag

Kedvezmény a hónap végéig érvényes!

42 500 Ft

32 750 Ft

Komplex program a fogínysorvadás ellen
Leghatékonyabb svájci technológia
Fájdalommentes fogkőeltávolítás

Gyakori kérdések a fogkő eltávolításról

Hasznos információk a fogkő eltávolításról. A válaszokat fogorvos írta, nem marketingszöveg!

Egy banális fogínyvérzés akár egy alapos fogmosással is rendezhető. Érdemes a fogmosás közben finoman, de hatékonyan, körkörös mozdulatokkal végigmasszírozni a fogínyt. Semmiképp sem vízszintesen erősen sikálni! A fogközökbe finom fejű, interdentalis fogkefét kell használni, amely minden lepedéket eltávolít. Nem baj, ha a fogíny fogmosáskor, vagy az interdentalis kefe használatakor vérzik! Azért vérzik, mert gyulladás van, és a gyulladás attól fog megszűnni, ha a lepedéket a fogak felszínéről eltávolítja!

 

Ha az alapos fogmosás ellenére a fogínyvérzés nem szűnik, vagy egy-két fog mellett fennáll, mindenképp érdemes fogorvoshoz, de legalább dentalhigiénikushoz időpontot kérni, és ultrahangos fogkőeltávolítás kezelést kérni. A kezelés segít megtisztogatni azokat a fogfelszíneket is, amiket Ön otthon nem ért el, illetve a fogíny alatti fogköveket is eltávolítja, melyek a gyulladást fenntartják.

 

Ha a fogínyvérzés mellett nincsenek egyéb panaszai, nincsenek a fogain elszíneződések, kérhet Ultrahang SILVER csomagot, ebben egy alapos fogkőeltávolítást kap.

 

Ha a fogfelszínek elszíneződöttek, és Ön szeretne kicsit fehérebb fogakat, üde leheletet és sima fogfelszíneket, kérje az Ultrahang STANDARD csomagot, ahol a fogkőeltávolítás után természetes fehérítő hatással bíró Air-Brush sópolírozás következik.

Amennyiben Ön nincs teljesen tisztában az alapos fogmosás rejtelmeivel, ne érezze magát egyedül! Nagyon sokan nem tudják, hogyan is kell pontosan fogat mosni, hiszen senki nem tanította meg ezt elég alaposan! Ebben az esetben is kérjen dentalhigiénikushoz időpontot, aki a fogínykezelés és fogkőeltávolítás után megtanítja Önnek a helyes fogápolás lépéseit és kiválasztja Önnek a megfelelő fogápolási eszközöket.

Sok páciens érkezik – néhányan egészen rémülten – hogy biztos fogínysorvadásuk van, mert pl. a szemfognál vagy a kisőrlő fognál felhúzódott a fogínyük és a fognyaknál hosszabbnak látszik a fogkorona, mint eddig. Az ínyük egyébként feszes, rózsaszín, gyulladásra utaló jel nincs.

 

Fontos tudni, hogy ez nem fogínysorvadás! A legtöbb esetben egyszerűen arról van szó, hogy vékony, magas fenotípus – elsősorban hölgyek – esetében, ez természetes módon megjelenik.

 

Persze lehetnek ezen túl mechanikai okok is, ilyen például a helytelen fogmosási technika, amely vízszintes súrolással a fognyakon vékonyan elhelyezkedő fogínyt lemasszírozza a fogról.

 

Esetenként harapási probléma is állhat a háttérben, ahol a fog túlterhelődése következik be, és okoz tüneteket.

 

A legfontosabb, hogy amennyiben Ön fogíny felhúzódást tapasztal, jöjjön el fogászati konzultációra és kérje ki fogorvosa véleményét. Ha banális ügyről van szó, legalább megnyugodhat, hogy nincs teendője, minden rendben van. Ha pedig kezelésre van szükség, kiderülhet, hogy mi az, ami segít megoldani az adott problémát.

A fogkőeltávolítás nem elsősorban a fehérebb fogakért van, hanem az egészségesebb fogínyért. Ha Ön a jelenleginél jóval fehérebb fogakat szeretne, érdemes valamilyen professzionális fogfehérítést kérni. Természetesen, a fogfehérítés előtt szükség lehet fogínykezelésre is. Az Ultrahang STANDARD, vagy Prémium Less Pain csomagon belül természetes fogfehérítő hatású kezelés is van, ami az elszíneződéseket távolítja el a fogak felszínéről. Ez nagyon fontos, megelőző lépés a hatékony fogfehérítésért, mert a teljesen megtisztított fogfelszíneken a fehérítő hatás eredményesebb.

Tehát, a legfehérebb eredményért érdemes valamely ultrahangos csomagot kombinálni professzionális fogfehérítéssel.

Minél előbb lépjen a tettek mezejére és kérjen állapotfelmérést! Az enyhén mozgatható fogak esetén a fogínykezelések, például a lézeres fogínykezelés, kürettálás vagy a sínezés segíthet. Erősebben mozgatható fogak esetén pedig fontos, hogyha az adott fog már nem menthető, akkor az alatta levő csontot kell védeni a további pusztulástól, illetve meg kell szüntetni az ilyenkor jellemzően kialakuló gócbetegséget.

Minden kezelést a lehető legnagyobb odafigyeléssel, empátiával és fájdalomcsillapítással végezzük, hogy az a leginkább fájdalommentes legyen. A félelem sajnos nem tud Önön segíteni, mi viszont tudunk! Használja a félelmet mankóként! Felelősségvállalásra készteti Önt, hogy tegye meg a lépéseket saját magáért! Kérjen állapotfelmérést!

A kellemetlen lehelet hátterében fogászati panasz, vagy gyomor bélrendszerrel összefüggő probléma egyaránt állhat. A diagnózisért érdemes először fogorvoshoz fordulni, aki ki tudja zárni a fogászati problémákat. Ha a kellemetlen lehelet hátterében nem fogászati panasz áll, ekkor kell felkeresni a gasztro enterológus szakembert.

Amennyiben a kellemetlen lehelet a szájból ered, annak több oka is lehet.

  • A szuvas fogakban levő töménytelen baktérium nagyon kellemetlen szagot áraszt. A fogszuvasodás a páciensek számára sokszor nem is látható, mégis jelen lehet.
  • A gyulladt fogíny, a fogköveken megtapadó baktériumok szintén nagyon kellemetlen szagokat produkálnak. A gyulladásban a saját sejtek is elpusztulnak, nem csak a baktériumok gázai, de a saját bomló sejtek szaga is kellemetlen.
  • Régi koronák, tömések alatt elindulhat fogszuvasodás, ha a régi pótlás nem zár megfelelően jól, azaz innen szintén indulhat ki kellemetlen szag.

A kellemetlen lehelet okának kiderítése érdekében mindenképp érdemes egy alapos szájvizsgálatot kérni. A fogorvos a vizsgálat során panoráma röntgenfelvételt is készít és alaposan feltérképezi a fogakat és a csontot. A vizsgálat után kezelési terv készül, és elindulhat a kellemetlen lehelet okainak felszámolása.

Az elszíneződések kezelésére érdemes Optimum ultrahang csomagot vagy Irányított Biofilm terápia kezelést választani, amely csomagokban az ultrahangos fogkőleszedésen túl természetes hatású sópolírozás is van, amely eltávolítja az elszíneződéseket a fogak felszínéről. Természetesen a fogkőeltávolítás után, ha Ön még fehérebb fogakat szeretne, érdemes lehet, valamilyen hatékonyabb fogfehérítést kérni fogorvosától.

Rendben, akkor lépjen mielőbb a tettek mezejére!

1. Ha még nincsenek panaszai, és nem is akarja, hogy legyenek, válassza az Irányított Biofilm Terápia 8 lépéses rendszerét. Ez a megelőző terápia segít megőrizni a fogait akár egy életen át.

2. Ha már vannak fogínypanaszai, esetleg mozgatható fogai, kérjen időpontot állapotfelmérésre! Minél előbb lép, annál több csont tud megmaradni! Vannak esetek, amikor már a fogat el kell távolítani. Ebben az esetben, ha ezt nem tesszük meg és a gyulladt fog a helyén marad, mert Ön elodázza ezt a lépést, nem csak a csont bomlik tovább a mélyben, ami megnehezíti a későbbi fogpótlás vagy fogbeültetés elkészítését, hanem egy ilyen gyulladás fogászati gócbetegséget is okozhat, ami a szervezete más területeit érintheti károsan! Lépjen! Használja a félelmeit felelősségvállalásra saját magáért, mi pedig megadjuk a kellő szakmai segítséget Önnek!

A fogínysorvadás gyűjtőfogalom, a fogorvosi szaknyelvben nincs ilyen besorolás. A fogínyproblémáknak számos szintje van a banális fogínygyulladástól kezdve a komoly fogágy gyulladásig ahol a fogat tartó csontszövet is pusztul. Lézeres kezelések, kürett, sínezés és egyéb általános fogászati terápiákat nyújtunk. Kérjen állapotfelmérést!

Sok esetben igen, más esetben nem. Ezt látatlanban sem garantálni, sem kizárni nem tudjuk Önnek. A lézerfény elpárologtatja a baktériumokat és a gyulladásos szöveteket, így segít a gyulladás leküzdésében. Csak abban az esetben javaslunk Önnek lézeres fogínykezelést, amikor úgy látjuk, hogy az hasznos lesz az Ön számára. Egyéb esetben alternatív megoldási javaslatokat fogunk nyújtani Önnek. Kérjen állapotfelmérést!

Az egészséges fogíny nem vérzik! Jöjjön el fogkőeltávolításra!

A modern ultrahangos kezelések fájdalommentesek!

Sokan a régi tapasztalataikból kiindulva nem keresik fel a fogorvost, mondván, a fogkőleszedés fájdalmas. Jó hírünk van. Rendelőnkben a legújabb svájci technológiát alkalmazzuk, így a kezelések fájdalommentesek!

Fogínykezelés fogfehérítéssel egyben!

Az ultrahangos csomagok mindegyike tartalmazza a finom sóval történő polírozást. A polírozás célja az, hogy a fogkőtől megtisztított fogfelszínek teljesen simák legyenek. A sópolírozás egyrészt jó érzés az ínynek, másrészt természetes fogfehérítő hatással is bír.

Lézerrel a fogínysorvadás ellen

Komolyabb fogínyproblémák esetén a fogkőeltávolítás után szükség lehet további kezelésekre. A parodontológiai kürett vagy a lézeres fogínykezelés mind segít a fogínysorvadás és a fogelvesztés megelőzésében.

A fogínygyulladás figyelemfelkeltő tünetei

Duzzadt íny

Az egészséges fogíny feszes, rózsaszín. A fogak közti fogínypapillák vékonyak, hegyesek. Ha az íny lilás, pirosas, ha a fogak közti papillák, duzzadtak és érintésre vérzőek, az a fogínygyulladás jele, érdemes alaposan fogat mosni és ha a jelenség nem múlik, fogorvoshoz fordulni.

Kellemetlen lehelet

A saját szájszagát sajnos nem mindenki érzi. Aki pedig érzi, gyakran nem mer szólni, az emberek nem tudják, hogy egy ilyen kényes témát hogy jelezzenek vissza. Ezért is fontos a rendszeres, féléves kezelés, hogy ne más vegye észre, hanem a fogorvos időben kezelhesse.

Irányított Biofilm Terápia

A legjobb lehetőség fogaink megtartására

A rendszeres fogínykezelés a tudatos életmód része. Mint amikor eldöntjük, hogy naponta megiszunk 1,5 l vizet, vagy rendszeresen sportolunk. Fegyelmezettség kell hozzá. Önmagunk szeretete, és a mély belső akarat, hogy nem hagyjuk, hogy a fogaink idő előtt elvesszenek.

Nyolc lépés a fogainkért

A svájci EMS cég és a Guided Biofilm Therapy nyolclépéses koncepciója az egészségükért felelősséget vállaló embereknek készült. A LESS PAIN ultrahangos technológia és a komplex megelőző csomag segít megőrizni a fogak és a fogíny egészséget egy életen át.

A fogkövek a fogak és a fogíny ellenségei

Fogínyvérzéssel kezdődik

A fogínygyulladás kezdeti tüneteit, mint a fogínyvérzést, sokan elbagatellizálják. A fogkő a fogínyt gyulladásban tartja, lassan, észrevétlenül kezd a fogat tartó csont pusztulni. Eleinte csak fogínyvérzést és kellemetlen leheletet okoz.

Foglazulással folytatódik

Hosszú távon azonban a fogat tartó csontszövet pusztulása várható. Kialakulnak a fogínytasakok, melyek mélyén a fogkő felrakódás folytatódik. A mély fogínytasakban már sokkal pusztítóbb baktériumok szaporodnak el, melyekre a szájvizek nem hatnak. Lassan a fog mozgathatóvá válik.

Előzze meg a fogínysorvadást a Budapest Dental Fogászat fogínykezelő szolgáltatásaival!