Ultrahangos fogkőeltávolítás, szájhigiéniai kezelés

Az ultrahangos fogkőeltávolítás segít Önnek abban, hogy minél hosszabb ideig megőrizze fogai és ínye egészségét! Fontos tudni, hogy itt nem elég egy egyszeri kezelés. A rendszeres ultrahangos fogkőeltávolítás, egy életmód, egy szokás, melynek segítségével nemcsak a fogak, hanem a fogíny egészségét is biztosíthatjuk. Szánjon az ínyére félévenként fél órát és előzze meg a fogínybetegségeket!

Ultrahangos fogkőeltávolítás – lelkes fogápolásba vetett munka, mely borsosan megtérül

Magyarországon a szájhigiénia, mint szokás, mint életmód, még mindig nem elég elterjedt. Ennek azonban nem kell így lennie, hiszen az életmódunk szokások százaiból áll, és mint ilyen, megváltoztatható! És Ön az aki megváltoztathatja!

A szájhigiénia két pilléren nyugszik: az első az alapos otthoni szájhigiénia, mely sokkal több, mint az egyszerű fogmosás. A második a rendszeres professzionálios szájhigiéniai kezelés a dentalhigiénikusnál, fél de minimum egy évente. A professzionális kezelés alapja az ultrahangos fogkő eltávolítás. Hatásos eszköz a fogászati problémák kialakulásának megelőzésére és az ínyproblémák kezelésére. A profi otthoni szájápolás is elsajátítható dentalhigiénikustól, vagy fogorvostól. Ha Ön időt szán rá, megteheti.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás kezelés jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy megőrizze fogainak épségét és megakadályozza egészséges fogainak megbetegedését. Kutatások szerint 10 ből 7-8 fogat megmenthetne a tulajdonosa, ha az otthoni és a professzionális szájhigiéniát ismerné és alkalmazná. Az elkötelezett, lelkes fogápolásba fektetett munka sokszorosan megtérül!

Ultrahangos fogkőeltávolítás fájdalommentesen? Igen, ez létezik!

Amennyiben Önt nem a rossz szokásai, hanem az esetleges fájdalom tántorítaná el a rendszeres fogínykezelésektől, erre is van megoldás! Az EMS cég által kifejlesztett Less Pain ultrahangos technológia a legmodernebb eljárás a fogak ultrahangos tisztításának témájában. A kezelés fájdalommentes, vagy minimális érzékenységgel jár, egyben rendkívül hatékony. A Less Pain technológiával végzett ultrahangos fogkőeltávolítás a GUIDED BIOFILM TERÁPIA része, melynek segítségével a fogak egészsége egy életen át megőrizhető!

10 ből akár 7-8 fog elvesztése is megelőzhető! Használja ki a modern fogorvoslás lehetőségeit!

A fogínygyulladás Magyarországon népbetegség, pedig ha félévenként egyszer szájhigiéniai kezelésen vennénk részt, sokat tehetnénk ellene. Az ultrahangos fogkőeltávolítás, mely egy aránylag egyszerű kezelés, sok kellemetlen tünettől szabadulhat meg Ön is, de ami még ennél is fontosabb, komoly fogászati betegségeket is megelőz vele! Egy gyors, kb. fél órás kezelésről van szó, melynek lényege az íny feletti és az ínyközeli fogkövek gondos és szakszerű eltávolítása, a fogak lepolírozása.

Tipp! Az ultrahangos fogkő eltávolítás után érdemes igénybe venni az Air-Brush só polírozást, melynek segítségével a fogak természetes fehérsége visszanyerhető! A polírozás igénybe vehető az ultrahangos kezeléssel együtt, vagy önálló kezelésként is.

Miért javasolt féléves rendszerességgel szájhigiéniai kezelést igénybe venni?

A táplálkozás során a fogfelszínekre tapadó szerves anyagokból fogkő keletkezik, mely eltávolítás nélkül előbb vagy utóbb fogínygyulladást okoz. Az ínygyulladás napi szinten is érzékelhető tünetei és hosszú távú következményei vannak, melyek leggyakrabban az alábbiak:

  • Fogínyvérzés jelentkezik
  • Kellemetlen leheletet okoz
  • Ápolatlan külsőt kölcsönöz
  • A fog tartószövetei károsodnak, mely fogínysorvadás kialakulásához vezethet, magyarul, a fogkövek alatt a fogat tartó csont kezd el pusztulni!

Ezek a kellemetlen tünetek elkerülhetőek. A fogínygyulladás vagy sorvadás megelőzésének, megszüntetésének első és legfontosabb lépése minden esetben a fogkövek rendszeres eltávolítása és a fog felszínének simára polírozása.

Miért nem javasolják a fogorvosok és dentalhigiénikusok az olcsó otthoni ultrahangos fogkőeltávolító gépeket?

A fogorvosi rendelőben, az Ön fogainak kezelésére használatos ultrahangos fogkőeltávolító gépek ára többszázezer forinttól, több milliós értéket jelentenek. Ehhez képest az interneten Ön be tud szerezni párezer forintért is ultrahangos fogkőeltávolítást kínáló gépeket. Azonban ami rövid távon olcsónak tűnik, hosszú távon bizony komoly károsodást is okozhat Önnek. Nem beszélve arról, hogy a fogkőeltávolítás lényege nem a nagy darab fogkövek leszedése, amire ezek a gépek esetleg képesek, hanem a finom íny alatti polírozás. A simaság a lényeg, hogy az újabb lepedék és fogkő ne tudjon ismét megtapadni, vagy ne olyan gyorsan. A nagyobb darab fogkövek leszedése után, a fogfelszín még érdes marad, így a gyulladás nem fog megszűnni, az újobb fogkőképződésnek pedig az érdes felület a melegágya. A rágőfogak közti, hátsó fogak mögötti ínytasakokat szintén nem lehet kezelni otthoni gépekkel. Az otthoni próbálkozás helyett hosszú távon sokkal jobban jár, ha legalább évente egyszer igénybe veszi a professzionális ultrahangos fogkőeltávolítás szolgáltatást.

Mit nyújt még Önnek a professzionális ultrahangos fogkőeltávolítás kezelés?

Egy professzionális szájhigiéniai kezelés speciális szakértelmet igényel, melyet a fogorvosokon túl, képzett dentalhigiénikusok végezhetnek. A kezelés ideje alatt szó esik a helyes fogmosásról, fogtisztító praktikákról, a fogászati betegségek megelőzéséről és a gyermekek szájhigiéniai oktatásáról is. A fogkövek és az elszíneződések eltávolítása nem csak esztétikai kérdés, hanem segít Önnek a fogínygyulladás és a fogínysorvadás kialakulásának megakadályozásában.

OPTIMUM szájhigiéniai csomag - dentalhigiénikus végzi

22 900 Ft29 900 Ft

PRÉMIUM szájhigiéniai kezelés csomag: Irányított Biofilm Terápia

32 750 Ft42 500 Ft

ALAP szájhigiéniai kezelés - dentalhigiénikus végzi

19 900 Ft25 900 Ft

Szeretne többet tudni fogai egészségéről?

Iratkozzon fel a Budapest Dental hírlevelére, hogy elsőkézből értesülhessen fogászati magazinunk új cikkeiről!

Témáink

Éppen olvassák...

Fogbeültetés kockázatai. Valóság versus hiedelem

Olcsó és a drága megoldások

Éjszakai kezelés

“Az első fogorvosi rendelő ahová félelem nélkül megyek!”